2011. július 28., csütörtök

Somogyváry Gyula: Dal, amelyet nem daloltak végi - Jelenlegi ára: 1 625 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Dal, amelyet nem daloltak végigA könyv listaára: 1980 Ft. Leírás:
Az ember nem komoly tizenhét évesen, és ha nyílik a hárs, mely alatt zöld az árnyék - írja a dekadens tizenkilencedik századvég kamasz zsenije, Arthur Rimbaud híres Regény című versében. Somogyváry Gyula 1922-ben megjelent lírai hangvételű prózai poémájának hőse szintén tizenhét éves, ám az élet a legkevésbé sem a komolytalan arcát mutatja felé. Tartalékos zászlós, akit 1915-ben a keleti, majd később az olasz frontra vezényelnek, ahol hősi halált hal. Az író - aki az ötletet egy újsághírből merítette, melyben az aggódó édesanya faggatja a világot eltűnt fiáról - expresszív képekben villantja föl a front képeit: a lengyel viskóban maga elé meredő szürke asszony, a boldog napokat idéző, szétlőtt kúria, az eget bámuló halott orosz katona vízióját a háborúban sodródó bakák párbeszéde fogja keretbe. Bolond vagy, Pajtás!... - ez a visszatérő szavajárása a szinte még gyerek katonáknak, akik eszüket vesztve keresik az értelmét a pusztításnak. Az író a zászlós szájába adja a fajok nagyszabású küzdelmét világméretű történelmi drámaként láttató heroikus szavakat (melyek nem csupán a nacionalista háborús propagandára emlékeztetnek, de jól felismerhetően Szabó Dezső történelemszemléletét tükrözik), ám a front nyomán megmaradt látványt filmszerűen pörgető sorok némileg kétségbe vonják (még ha az író szándéka ellenére is) a minőségben való értéktöbbletet hordozó vér halálosztó, de új életet sarjasztó küzdelmét hirdető prófécia súlyát. A kiadó, Lothringer Miklós előszavával és Salamon Konrád történész utószavával ellátott könyvecske értékes lenyomata úgy a világháborús traumának, mint a háború utáni szellemi útkeresésnek. ISBN: 978-963-9676-02-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 625 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 00:17
. Somogyváry Gyula: Dal, amelyet nem daloltak végi - Jelenlegi ára: 1 625 Ft

Fontos